27 december, 2009

Nyårslaxen

Nu hade fiskegrejerna stått för länge och fiskesuget började sakta tilltaga. Peter i Team Rödingen hoppade med ombord.
Efter ett kort kaptensmöte så var det bara att kasta loss. Vi fick i våra ”Strik pro” ganska smidigt trots att det inte var ”Fridlundsfiskeväder” men det var i alla fall gott med värme i hytten. Första nappet kom på rigg och var en Röding som kunde krokas av smidigt sedan fort in i värmen. Daiwans skrik från taket och dagens första godkända Lax hade fallit för en strike pro färg C006.
Den var väldigt stark (eller jag som är svag) och bjöd på rätt bra fight med luftsprång och härlig dramatik, Peter håvade i alla fall vår första godkända. Vi fortsatte att fiska i samma område när
samma strikare lurar en larre till och av någon anledning så har den hela styrbordsidan med beten med sig, mega trassel och kallt om fingrarna, usch o fy va tråkigt men allt fixar sig till det bättre och vi drar snart på vår tredje lax för dagen och det ska visa sig att den blir vår största 4,7 kg men ett bra rigghugg och vi tror att nu är det bra på gång men det går ganska snart att misstänka Röding och vi får upp en 5 plussare som krokas av smidigt och får gå tillbaka. Vindarna har lagt sig till målgång och Peter och jag kan summera in en trevlig dag på sjön.
Segrare blev Team Kanon vilka vi givetvis gratulerar.