14 juni, 2009

SINGÖ 2009

Summering av helgens resa till Singö, var laddad till tusen för denna tripp
men vi började med en punktering på E4 utanför Södertälje, när vi kom fram till däckfirman så visade det sig att fälgen spruckigt i svetsen (vad är oddset på det)
Nya fälgar införskaffades och vi fortsatte vår resa mot målet.
Vi han med lite kvällsfiske och hade ett påslag som klev av så känslan var att detta nog skulle gå bra. Fredag morgon taggade till tusen och vid riggning av spön så vet jag inte vad som hände men ser ett spö som glider så fint mot botten L
Vi kör på ändå och är laddade till tusen och snart så rapporteras det om fiskkontakt från ett antal båtar och det känns som att det kan nypa på när som, tiden går och inget händer, byter beten och gör så gott vi kan för att få någon att bita men icke… dagen slutar totalt händelselös för oss och sattsar på tidig morgon dag 2
Fisket startar med full aktivitet direkt på morgonen trippelhugg, femhugg, stor fisk, ja allt rapporteras via vhf;en och i vår båt är det lugnt o fint.
Vad gör vi för fel? Vi tycker att vi gör precis som båtarna som får fisk, men icke ett nafs på våra grejor där i mot så går autopiloten sönder så det är ju muntert att behöva sitta o styra hela tiden.
Då vädret skall bli sämre på söndagen så bestämmer vi att vi skippar dag tre och skall bryta vid 21 tiden, en halvtimme innan får vi fisk, en Lax på 65 cm inte precis vad man förväntar sig av en resa hit. Men vi kommer tillbaka nästa säsong med nytt självförtroende inhandlat.

Johan O Nisse